Heeft preventie wel urgentie?

Veiligheid en gezondheid! We weten eigenlijk allemaal wel dat het enorm belangrijk is. Maar wanneer we binnen onze onderneming krap in de tijd komen te zitten, wil dit aspect er nog wel eens bij inschieten. Het gaat altijd toch wel goed? We hebben ervaren medewerkers die prima zelfstandig en verantwoordelijk kunnen werken! Zij zorgen goed voor zichzelf, hun collega’s en eventuele bezoekers. Daar kunnen wij van op aan!


Maar wat als dat nu niet het geval is? Wat als er nu wel wat gebeurt dat eenvoudig had kunnen worden voorkomen? Jaren geleden bleven dit soort zaken binnen het bedrijf en werd er een oplossing gezocht voor de situatie en het eventuele ‘slachtoffer’.

Vandaag de dag is de gehele regio binnen een kwartier geïnformeerd over de situatie die zich binnen uw bedrijf heeft afgespeeld. Dat is de kracht van Social Media. Dit soort zaken wordt onderling razendsnel verspreid met alle gevolgen van dien. Terecht of onterecht krijgt u te maken met een negatieve berichtgeving en een mogelijk ongefundeerd sentiment. Misschien heeft u wel een preventiemedewerker aangewezen, maar was alleen het aanwijzen van deze persoon niet afdoende. Misschien bent u het zelf wel? Uiteindelijk is en blijft de organisatie verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid.


Maar moeten we niet eens af van het wachten tot de noodzaak zich aandient doordat het een keer ‘verkeerd’ is gegaan? Moeten we niet staan voor gewoon een ‘fijne werkplek’?

Een werkplek waar op dagelijkse basis goed wordt omgegaan met werknemers en bezoekers. Waar men zich kan uiten, kan meedenken en mee mag doen op alle vlakken die uiteindelijk van belang zijn voor de organisatie, maar ook voor het individu?

Een veilige en gezonde werkplek zijn daarin basiselementen om te komen tot een fijne werkplek, waar uiteindelijk de medewerkers beter zullen renderen.


Er moet worden nagedacht over de urgentie van deze begrippen en in welke mate jouw organisatie hierop is ingericht? Ben je wel ingericht?

Hoe ervaren en betrokken jouw medewerkers ook zijn, er kan altijd iets gebeuren. Is het dan niet beter om een goed doordacht plan te hebben om te voorkomen dat ongelukken kunnen gebeuren. Dat iemand daar de tijd en het draagvlak voor krijgt om dit als serieuze taak op te pakken. Een goede medewerker op een ‘domme’ manier langdurig in de ziektewet is dramatisch en onnodig. Daarnaast is het in deze tijd ook gewoonweg jouw verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een fijne werkplek.

Betrek medewerkers bij de diverse processen. Vraag ze om input en laat ze ervaringen met je delen, zodat noodzakelijke interne verbeteringen sneller kunnen worden doorgevoerd.


En laten we het grootste excuus “Het is druk, we komen er niet aan toe!” ook direct parkeren. Het is een non-excuus voor het niet op waarde inschatten van het belang van veiligheid en gezondheid. Investeer éénmalig in een goede en effectieve inrichting van het proces. Wijs een bevlogen medewerker aan dit dit proces sturing kan geven en die beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden en agendeer periodiek overleg om de kwaliteit op het juiste niveau te houden. Dat noemen wij “Time Management”!


Preventie voorkomt uiteindelijk onnodige absentie!